Zaterdag 13 juli

Zaterdag 13 juli

De wekker gaat om 6.45 uur en we verlaten ons warme bed om de koude Zuid Afrikaanse ochtend in te gaan. Lekker warm douchen en de warme kleren en dan samen ontbijten. Warme pap, toast en koffie of rooibos thee die in deze regio wordt gekweekt.

Vandaag gaan we een flinke wandeltocht maken in een groot natuurgebied in de bergen. Met rugzakken vol waterflesjes, padkos(lunchpakket) en appels vertrekken we. Na een rit van een half uur komen we bij onze bestemming de Limietberg. We rijden via een prachtig ruig landschap er naar toe. Prachtig zonnig weer, geen wolkje te zien en nog lekker fris.

We lopen door een landschap vol grote stenen, bosjes en vele verschillende planten. Het is hier nog winter maar toch bloeit er al van alles. Van een afstand lijkt het doods er ruig, van dichtbij prachtige planten en bloemen. Veel van de planten die hier voorkomen zijn zeer zeldzaam.

Na een half uur besluiten we te splitsen in een snelle groep en een groep die het rustig aan doet.  De eerste groep besluit om de top van een berg te gaan beklimmen. Geen pad, dus dwars door de ruige natuur. Dat lijkt in eerste instantie best te doen, maar is uiteindelijk een flinke uitdaging. Hijgend en nat van het zweet komen Bart en Pieter boven, Arie laat zich natuurlijk niet kennen en volgt op korte afstand.

We worden beloond met een fantastisch uitzicht op de Kaapstad regio en op de Tafelberg. Tot onze verbazing wonen er konijnen op de top.

Na de klim sluiten we weer aan bij Maria en Tabitha die hebben uitgerust op een rots. De andere groep bekijkt het monument en daalt af naar de rivier. Ze lunchen samen en hebben een prachtige wandel tocht. Het monument uit 1895 herdenkt 4 studenten die hun leven hebben gegeven om anderen te redden. Van Dijk en de Jager nog steeds een bekende namen alhier….
Na de tocht komen we moe en voldaan weer thuis, het was een prachtige tocht. Enkelen leggen direct de vermoeide ledematen te rusten en slapen tot het avondeten.

Na lekker avondeten sluiten we de avond weer af met het gezellig doen van spelletjes. Daarna lekker naar bed.

Welterusten.

Een reactie op “Zaterdag 13 juli

 • 16 juli 2019 at 10:26
  Permalink

  Mooi om jullie ervaringen te lezen!
  Geven jullie Pieter wel genoeg te eten….? Hij ziet er wel heel hongerig uit…. 😉
  Fijn dat ik pas ná het tokkelen hoorde, dat Tabitha dat heeft gedaan!
  Als God had gewild, dat we door de lucht zouden vliegen, hadden we wel vleugels gehad, denk ik zo…
  De komende dagen maar wat rustiger aandoen, zou ik zeggen!
  Nog veel plezier en goede ervaringen toegewenst.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *