Vrijdag 12 juli

Vrijdag 12 juli

Na een frisse nacht staan we weer uitgeslapen op. Het is wederom een mooie stralende dag, nu wel behoorlijk fris door een stevige wind. Met twee truien of jas aan naar het ontbijt. Gezellig samen eten. Gelukkig voelt Ineke zich na een aantal dagen niet fit te zijn geweest veel beter. Na het ontbijt sluiten we aan bij de ochtend bidstond. Daarna gaan we naar het schoolgebouw, dat ligt naast het FCE gebouw en daar hebben ze 2 klaslokalen. Daar krijgen we een les uit het discipelschapprogramma dat Bart geeft. Vandaag krijgen we les van Carel uit Zuid Afrika. Het gaat over het wonder van de wonderbare spijziging en het levende brood dat God ons wil geven.

Daarna drinken we koffie bij een van FCE teamleden (iedereen komt deze week bij alle teamleden op de koffie). Gezellig en mooi om hun verhalen te horen.

Daarna gaan we met het busje op pad in Wolseley. We krijgen alle plaatsen te zien die tijdens de trainingen door studenten worden bezocht. Er zijn wijken waar alleen kleurlingen wonen (zij spreken Afrikaans) en wijken waar alleen zwarte zuid Afrikaners wonen (spreken veelal Engels). Vooral de zwarte townships (sloppenwijken) zijn aangrijpend. Vreselijke en uitzichtloos, we worden er verdrietig van.

Nog een township

We gaan ook langs de lagere- en middelbare scholen waar FCE mee samenwerkt. Op de middelbare school zitten nog ‘kinderen’ van 20 en 21 jaar, ze mogen er niet af omdat ze geen diploma hebben. Dat leidt dan tot criminaliteit en veelvuldig drugsgebruik. Ook aangrijpend.

Dan de lunch, lekker gegeten en daarna samen de vaat gedaan. De rest van de middag hebben er vrij. Er wordt veel gelezen in de zon (opwarmen), gewandeld en gesport. Ook gaan we op bezoek bij Bart en Marthe en Lukas.

Na het avondeten doen we gezellig spelletjes. Dan is er alweer een dag voorbij, de tijd vliegt.

Welterusten, wij kruipen weer lekker onder 3 dekens om warm te blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *