Woensdag 3 juli

Woensdag 3 juli

We begonnen – inmiddels helemaal uitgeslapen – met ontbijt, bidstond en een korte Bijbelstudie. Daarna naar de markt in Chitimba. Kleurrijk met veel Afrikaanse doeken, tweedehandskleding uit Europa en USA en groenten.

Pieter heeft zijn gebrek aan kleding (koffer nog steeds niet gearriveerd) aangevuld met kleurrijke Amerikaanse college shirts. Daarna naar een kleine markt met Afrikaans houtsnijwerk. Prachtig en iedereen heeft wel iets gekocht. Nadat we wat hadden gedronken bij een Limburger (uit de Peel) die een logde runt, zijn we over het strand teruggelopen. Ruim een uur lopen en onderweg krijg je een aardige indruk van het leven in de dorpjes aan het strand. Veel kleine houten vissersboten en netten. Ook erg arm.

Terug op het FCE centrum hebben we een lekkere, warme middagmaaltijd gegeten en maken we ons klaar voor de kindermiddag.
Zo’n 85 kinderen van 3 – 15 jaar komen iedere woensdagmiddag langs voor sport en spel, zingen en Bijbelverhaal. Vandaag mochten ze de door ons meegenomen vlaggenlijnen versieren met hun tekeningen en stickers. Wat hebben we een plezier gehad met de kinderen en de vrijwilligers. Arie vertelde het verhaal van de sheperd (met stoute schaap Pieter, die uiteindelijk gered werd door de Goede Herder) en we hebben nog een liedje met en voor hen gezongen en daarna uitgezwaaid.

Voor de Afrikaanse avond die gepland stond deden de dames hun pas gekochte chitenje (Afrikaanse rok) aan.

Op dit moment zijn er meerdere FCE medewerkers uit verschillende landen o.a. Zambia, Zuid-Afrika en Kenia. Een gezellige avond met Afrikaanse dans, maar ook een Hollandse polonaise ingezet door 12 Nederlanders. Uiteindelijk nog een kampvuur op het strand.

Een mooie dag met veel indrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *