Dinsdag 2 juli

Dinsdag 2 juli

Dinsdag: op tijd op voor het ontbijt. Dat was dikke pap, lekker en voor mijn gevoel echt Afrikaans. Daarna begonnen we de dag met een bidstond en een Bijbelstudie over geloof. Na de thee (helaas) geen koffie, gaf een lokale man( Chephas) ons les over de cultuur van zijn stam. Erg leerzaam. Daarna leerden we wat handige woorden in zijn taal. 1 woord willen we u niet onthouden: tamupokelelani. Dat betekent: u bent zeer welkom.

Na de lunch (altijd warm eten) gingen we zwemmen. Na 10 minuten zag Tabitha een krokodil en gingen we maar snel uit het water. In de middag gingen de dames op bezoek bij een vrouwen groep en bezochten Peter, Pieter (noemen ze hier Peter Son, de zoon van) en Arie twee families in het dorp. Wat werden we hartelijk ontvangen! De mensen zijn ook erg arm, geen elektriciteit etc. Wel een mooie gemeenschap. Ze maken er het beste van en zijn gelukkig. Bij het afscheid vroeg de vader aan Pieter of hij met zijn dochter wilde trouwen. Pieter besloot eerst zijn studie af te maken en dan verder te zien.

Vanavond ontmoetten we een groep van de universiteit van Pretoria, waaronder geneeskunde studenten. Zij waren op terugreis van een zendingsproject in een dorp in Kenia, waar ze medische ondersteuning leverden. Na de maaltijd droegen ze een aantal liederen voor met indrukwekkend stemgeluid. Het was bijzonder om de geloofsgetuigenissen te delen en voor elkaar te bidden.

Het einde van een mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *