Donderdag 4 juli

Donderdag 4 juli

We werden rond 6.30 uur in de ochtend gewekt door een zacht getik op ons tentdak. Meteen gevolgd door een fikse regenbui….we waren wat laat om alles droog onderdak te krijgen….maar gelukkig droogt het hier weer vlot. Bij het ontbijt kregen we het bericht dat Pieter zijn koffer is gevonden en waarschijnlijk morgen op de luchthaven van Lilongwe is. Dan komt hij met een bus deze kant op. Vlot opgelost Schiphol…Pieter is blij dat hij niet langer ondergoed van zijn vader hoeft te lenen.

Door de regen konden we niet ons geplande bezoek aan Livingstonia brengen. Dat is een van de oudste zendingsposten in midden Afrika en vernoemd naar David Livingstone de bekende zendeling en ontdekkingsreiziger. Daar gaan we nu zaterdag heen…dan meer. Als alternatief (daar zijn ze hier goed in, ze noemen hun organisatie FCE ook wel Fast Changing Environment). We hebben een Bijbelstudie gedaan over onze opdracht als christen(voor de liefhebber Matheus 28:16-20). Daarna een wandeling langs de kust en over het strand. Mooi om de vissers aan het werk te zien, ze hadden een goede vangst gehad. Daarna hebben we boven op een klif bij een Afrikaans zaakje cola gedronken (meer keuze was er niet) en genoten van het fabuleuze uitzicht. Zie ook de foto’s. Daarna een prachtige wandeling terug.

Wat zijn de lokale mensen toch aardig als je hen ontmoet. In de middag hadden we ‘vrij’, dat was wel even fijn na een aantal drukke dagen. Arie en Pieter gingen zwemmen….gelukkig liet de krokodil zich niet zien vandaag (en dat is maar beter ook, mogelijk wordt hij afgevoerd door de verantwoordelijke overheidsorganisatie).
De rest was lekker aan het lezen en luieren. Maria, Pieter en Tabitha speelden spelletjes met lokale kinderen en de kinderen van de zendelingen Ruben en Emma.

Het avondeten was verse vis op de BBQ we hebben dat met het FCE team op het strand gezellig opgegeten. Vissen zo groot als een hand, met veel graten. Lekker en erg lastig te eten. Vanavond waren we op bezoek bij Albert en Este de teamleiders van FCE Malawi. Zij deelden hun levensverhaal en hoe God hen heeft geleid. Zij zijn nog jong en hebben al mogen werken in Zambia, Australië en sinds 1,5 jaar in Malawi. Heel bijzonder hoe God hun leven heeft geleid. We gaan naar bed, tot morgen trouwe lezer.

PS Klaas is vandaag veilig in Wolseley (Zuid Afrika) aangekomen. Hij is nu bij Marthe en wij ontmoeten hen volgende week.

3 reacties op “Donderdag 4 juli

 • 6 juli 2019 at 14:38
  Permalink

  Wat mooi om van huis uit met jullie mee te leven.
  Gods zegen toegewenst.
  Groetjes van Greet Nutma

  Reageer
 • 5 juli 2019 at 19:38
  Permalink

  Mooi en bijzonder zo mee te kunnen leven met jullie daar!!! Prachtige foto’s? en zo te lezen bijzondere en inspirerende ontmoetingen. Alle Goeds en Zegen voor jullie!!

  Reageer
  • 6 juli 2019 at 09:43
   Permalink

   wat fijn om zo jullie belevenissen en ervaringen te kunnen lezen.
   Er komen heel wat herinneringen bij mij boven……het is zo herkenbaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *