Donderdag 11 juli

Donderdag 11 juli

Na een koude nacht -zeker naar de zwoele nachten in Malawi- staan we uitgeslapen op. We mogen vanwege het late arriveren gisterenavond, pas om 8.30 uur aan het ontbijt.

In het licht kunnen we nu het FCE hoofdkantoor en trainingscentrum eens goed bekijken. Het is een oud internaat van net na de oorlog, sfeervol en met lange gangen. Later meer.

We ontbijten samen met het FCE team en ook Klaas, Marthe en Lucas zijn er nu bij. Mooi om elkaar weer te zien. Na een ontbijt met een stevige pap en toast, beginnen we de dag. Snel even de was doen en ophangen. Het is hier stralend weer en een graad of 18, binnen is het wat kouder en een graad of 15. De truien dus aan, want er is geen verwarming. Daarna worden we welkom geheten door het gehele team en stellen we ons aan elkaar voor. Dan worden we in 3 groepen gesplitst en gaan we bij de teamleden koffie drinken. Ook zij wonen in het internaat in kleine appartementen. Overal kun je zo binnenlopen. Daarna een rondleiding in en om het gebouw.

Na de lunch met erwtensoep(!) krijgen we van Marthe een korte rondleiding door het centrum van het stadje. Het is ruim opgezet en onderweg komen we diverse kerken tegen. Opvallend is de Pinkstere Protestante kerk, een doorontwikkeling van de Zuid Afrikaanse PKN? In een Zeeman-achtingen winkel schaffen de dames warme truien aan om zich te wapenen tegen de kou.

Na deze korte tour is er een surprise party voor de verjaardag van Marthe ( toen was Bart bij ons in Malawi). Er is o.a. Een prachtige taart, zie foto. Ook Lukas en pake en beppe vinden het mooi. Daarna worden 3 snoeken (uit zee) op de braai (Afrikaans voor BBQ) gebakken. Deze worden opgegeten, tijdens de avondmaaltijd. Erg lekker. Braaie is hier een nationale hobby. Daarna sluiten we de dag af met een double dutch feest ter eren van Marthe haar verjaardag. Ook nu blijkt weer dat de Afrikaaners soepeler zijn dan wij.

Sommige waren wel erg bijzonder uitgedost….ter wille van de privacy wetgeving maken we geen namen bekend?…
Een waardig slot van de dag. Morgen om 7.30 uur ontbijt, dus de hoogste tijd om naar bed te gaan.

Weltrusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *