Vrijdag 5 juli

Vrijdag 5 juli

Om 7:30 uur zitten we weer allemaal aan het ontbijt. Janny en Jetty zijn al opgestaan voordat het licht werd en hebben prachtige foto’s van de zonsopgang gemaakt. Het lijkt hier iedere ochtend wel een schilderij zo mooi.

Vrienden maken

De mooiste foto hebben we bijgevoegd. Na ontbijt weer Bijbelstudie, we komen in het ritme en spreken er diepgaand over. Ook de verschillen tussen Afrika en thuis in Haulerwijk komen aan de orde.

Gesprekken onder de Mangoboom

Daarna gaan we in 3 groepjes op bezoek bij 3 families. Dat zijn bijzondere ontmoetingen. Mooie gesprekken onder de mangobomen.

Arie en Pieter klimmen naar de top van de heuvel om bij Constance op bezoek te gaan.

Er wordt op kleine houtvuurtjes heerlijk voor ons gekookt: rijst, cassave, maïs, kip, groenten en ei.

Rijst, cassave, maïs, kip, groenten en ei

Wat een gastvrijheid voor mensen die eigenlijk materieel soms erg arm zijn. Ook het bereiden van de cassave is de moeite waard om te zien.

Daarna eten we heerlijk soms alleen( de gasten gaan voor en krijgen alle ruimte) en in de andere gevallen samen. Daarna voor elkaar bidden en na 3 uur (ze nemen de tijd voor hun gasten) weer naar huis. We hebben de gastgezinnen nog een klein kadootje gegeven uit Nederland. Een mooie ervaring rijker.

Nog even zwemmen

Daarna in de middag even tot rust komen. Spelen met de kinderen en zwemmen. De krokodil was weer gezien, maar Pieter was niet bang en zei tegen een staflid ‘als ik niet bij het avondeten ben heb ik de ‘shortcut’ (is afsnijroute) naar de hemel genomen. Gelukkig was hij er bij het avondeten…..

Tabitha is de hele dag al ziek, niet fijn. Ze mag vanavond met Maria in het huis van de teamleiders slapen. We hopen en bidden dat ze snel herstelt.

Vanavond hadden we kampvuur en hebben we liederen gezongen in vele talen. We zijn hier met studenten en medewerkers uit o.a. Zambia, Namibia, Malawi, Zimbabwe, Zuid Afrika, Kenia en Nederland. Dat is veelstemmig…

Nu lekker naar bed. Morgen gaan we naar de zonsopgang kijken en daarna naar Livingstonia.

Welterusten.

Onderweg naar Constance

Het drogen van Cassave

Bereiden van de maaltijd

Een reactie op “Vrijdag 5 juli

  • 7 juli 2019 at 14:26
    Permalink

    Fijn om mee te lezen van jullie belevenissen.
    Veel plezier met elkaar!

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *