Woensdag 10 juli

Woensdag 10 juli

Wederom een reisdag.

Vroeg opstaan koffer weer inpakken, ontbijt en vertrekken. Onze allerlaatste nacht in Malawi. We vertrekken rond half acht richting het vliegveld. Ruim 2 uur rijden. De rit verloopt voorspoedig en wederom zien we het landschap van dit bijzondere land. Bij Lilonghe krijgt het een wat modernere uitstraling: fabrieken, meer verkeer en hoge gebouwen. Dan komen we op de luchthaven.

Pieter gaat met Albert op jacht naar zijn koffer……en ja hoor die wordt gevonden….eindelijk schone sokken etc. Arie is daar allemaal ook verheugd over? kan hij zijn eigen sokken weer aan.

We drinken nog koffie en thee op de luchthaven en gaan daarna naar de enige vertrekhal. Na de derde bagage controle en fouilleren kunnen we verder. Op weg naar een nieuw avontuur. Op weg naar eerst Johannesburg Zuid Afrika.

De reis gaat voorspoedig, mooi uitzicht op Afrika uit de lucht. Lekker eten en na ruim 2 uur landen we in Johannesburg. Daar moeten we onze koffers weer inchecken en door de douane laten controleren. De eerste koffers komen snel, maar die van Pieter… vast de wet van Murphy’s (alles wat fout kan gaan gaat ook fout). Maar na geduldig wachten komt daar uiteindelijk ook zijn koffer. Een luid applaus klinkt en Pieter is opgelucht, zie foto de iets kleinere grijze koffer is de zijne (is nog niet open geweest).

Na een paar uur wachten in Johannesburg op de vlucht naar Kaapstad. In het vliegtuig weer er maaltijd en wat drinken. Daarna geland in Kaapstad om 21.30 uur en de koffers weer opgehaald. Natuurlijk was de koffer van Pieter het laatst… opvallend. Daarna in de bus die Bart inmiddels gehuurd had. Een rit van 2 uur naar het stadje Wolsley, naar het hoofdkantoor van FCE, waar Bart en Marthe werken.

Klaas, Marthe en Lukas wachten daar op ons. Wat een verschil overigens tussen Zuid Afrika en Malawi. Kaapstad is modern, met prima wegen. Rond 24.00 uur arriveren we in Wolsley, temperatuur rond 10 graden. Wel even wennen na de tropische warmte van Malawi. Nu snel naar bed, het was een lange dag.

Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *