Maandag 1 juli

Maandag 1 juli

Na een korte nacht haalde niet iedereen het ontbijt op tijd. Uiteindelijk was iedereen om 10 uur present voor het officiële welkom met het gehele FCE Malawi team. We werden zeer hartelijk welkom geheten en hebben ons aan elkaar voorgesteld. Behalve onze groep uit Haulerwijk waren er nog circa 20 andere personen aanwezig op het trainingcentre.

Na een korte uitleg over FCE en de geschiedenis van de zending in Malawi, kregen we een tour over het terrein. Het trainingscentrum ligt aan het strand van lake Malawi en heeft een geweldig uitzicht over het meer.

Tijdens de rondleiding zagen we nog een grote groep apen rondrennen en werden we gewaarschuwd voor een “loslopende” krokodil in het meer; oppassen met zwemmen. ‘s Middags sloten we aan bij een groep van circa 30 lokale vrouwen die wekelijks samenkomen op het centrum. Het vrolijke en melodieuze zingen inspireerde ons allemaal. De groep uit Haulerwijk moesten zich wel persoonlijk, al zingend en sprekend voorstellen. Dat laatste nam Ineke voor haar rekening, mooi kort en compact. Net voor het avondeten zijn we nog met een paar van de groep gaan zwemmen; heerlijk! We mochten niet te ver van de kant, vanwege de krokodil… voor de bezorgde lezer: we leven allemaal nog.

Vanavond krijgen we een introductiefilm over de geschiedenis van de zending van Malawi. We duiken op tijd ons bed in, want we hebben nog wel een paar uurtjes in te halen van 2 dagen nauwelijks slapen.

Morgen weer vroeg verder, we hebben er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *