Zondag 7 juli

Zondag 7 juli

Vanochtend werden we wakker door een ongelofelijke herrie boven de tent. Apen, een stuk of 5 baboons maakten de omgeving onveilig. Op de foto zijn ze te zien boven de rechterboven hoek van de tent(even inzoomen). Een vrolijke start. Ineke betrapte een kudde koeien en hun herder op het strand, ook een prachtige foto.

Vandaag is een bijzondere dag: zondag. Bij FCE (de organisatie waar wij te gast zijn) houden iedere eerste zondag van de maand een tijd van vasten en gebed. Wij deden mee (werden we wel vrij in gelaten). We begonnen om 10.00 uur, dus geen ontbijt.

Na een rustige start van de dag, begonnen we met een samenkomst. We zongen in vele talen, ook in de lokale. Ook een Nederlands lied, dan is Nederlandse kerkmuziek wel een tikje truttig in vergelijking met de vrolijke Afrikaanse gospels ?.

We baden ook voor veel zaken zoals:  de onrustige situatie in Malawi (aanleiding is verkiezingsfraude), de zendingsposten en hun werk, voor de lokale mensen en voor ons in Nederland en voor onze kerk kerk in Haulerwijk. Ook luisterden we naar een overdenking over de kracht van gebed. Dat gebeurde in afwisselende ‘werkvormen’. We sloten af door samen avondmaal te vieren, heel bijzonder.

Tabitha was nog steeds ziek en blijft de hele dag op bed. Ze is gelukkig wel weer wat opgeknapt vandaag, u mag voor volledig herstel blijven bidden. Vanaf 16.00 uur konden we weer eten.

In de avond hadden we een feestmaal omdat er wat jarigen zijn geweest. Met veel dans, zang en heerlijk eten sloten we de dag af.

Welterusten en tot morgen.

Een reactie op “Zondag 7 juli

  • 9 juli 2019 at 08:16
    Permalink

    Lieve mensen, wat geweldig fijn om de reis via internet mee te beleven.
    Tabitha , beterschap gewenst! In gedachten en gebed bij jullie!

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *