Maandag 8 juli

Maandag 8 juli

Vandaag is onze laatste dag op de FCE Malawi station (als u het wil bezoeken ‘Kingsway Florencebay Malawi’). We begonnen weer met ontbijt, waar Tabitha gelukkig weer bij is (ze voelt zich veel beter). Ineke was gisterenavond ineens erg beroerd en was er niet. Ze voelt zich inmiddels weer wat beter. Na het ontbijt een bijbelstudie met Janny de leider van het FCE in Afrika. Het was goed om samen na te denken over hoe God ons leven leidt en het verschil tussen ‘feel good’ religie en Gods bedoeling met ons. Daarna een evaluatie van onze tijd hier. Wat hebben we geleerd en wat nemen we mee naar huis. Dat is veel, dus let op als u ons straks tegenkomt…..

Er is hier ook een groetentuin tbv de keuken, maar ook als voorbeeld voor de lokale boeren.

Na de lunch voor de laatste keer zwemmen en foto’s maken. Daarna onze koffers inpakken. De spullen Arie en Pieter moeten in zijn koffer, want de koffer van Pieter is nog steeds zoek. We hopen echt dat die woensdag op het vliegveld van Lilonghe is.

De electriciteit viel om 16.00 uur uit en dat is bepaald onhandig (het is hier donker om 17.30 uur). Op het moment is het pikdonker, nergens licht. Vanmiddag hadden we een mooie bijeenkomst met 40 vrouwen uit het dorp. Zowel gericht op ontmoeting, ontwikkeling en geloofsopbouw. Wat een vreugde samen en wat kunnen ze geweldig zingen. We sloten af met een gezamenlijk gebed, ook voor ons.

Daarna de koffers naar de auto, we vertrekken morgen namelijk om 4.00 uur in de nacht. Dus we proberen alles voor die tijd gereed te hebben.

Vanavond ons afscheidsmaal bij kaarslicht (nog geen stroom) en dat was mooi en een beetje verdrietig. We hebben van elkaar afscheid genomen met warme woorden, kleine kado’s en we hebben voor elkaar gebeden. Partir c’est mourir a peu; afscheid nemen is een beetje doodgaan. Zo voelt het zeker. Pieter gaat ook zeker de kinderen Reuben en Emma missen en zij hem ook ze waren eindeloos aan het spelen. Nu naar bed en morgen vroeg op.  Een avontuur achter de rug en nog veel meer wat komt…..

Welterusten

4 reacties op “Maandag 8 juli

 • 9 juli 2019 at 18:49
  Permalink

  Hoi Allemaal
  Een hartelijke groet vanuit Haulerwijk.
  Leuk om jullie blog te volgen. Jullie beleven van alles, geweldig!
  Wat is het een prachtig land hé?
  Nog een fijne tijd samen.
  groetjes van Petra de Jong

  Reageer
 • 9 juli 2019 at 14:15
  Permalink

  Wat leuk , om op deze manier met de groep mee te leven!
  Ik wens Ineke beterschap, er is toch iemand om op je te letten? op Schiphol beloofd.
  Verder een goede voortzetting van de reis. op de foto’s heb ik alleen Arie Piet kunnen ontdekken, maar ik ken ook niet zoveel mensen in Haulerwijk

  Reageer
 • 9 juli 2019 at 12:55
  Permalink

  Wij hopen dat jullie een goeie reis hebben gehad.
  Mooi om het verslag te lezen wat er is gebeurt.
  Een hele belevenis. Samen zingen en bidden en God loven in vele talen. Zal zeker zeer indrukwekkend zijn geweest. Nog een goeie reis en genieten van Gods werk en schepping.
  Vriendelijke groet Andries en Ieke.

  Reageer
  • 9 juli 2019 at 18:27
   Permalink

   Wat is het prachtig iedere dag mee genieten met jullie reis. Jullie maakten het zelfs nog spannend met die krokodil. Dank jullie wel voor deze blog. Ik wens jullie ook de komende weken een gezegende reis. Fijn dat Tabitha is opgeknapt en Ineke hopelijk ben jij ook weer aan de beterende hand en heb je de reis naar de volgende bestemming goed kunnen doen.
   Veel liefs van Corrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *