Dinsdag 16 juli

Dinsdag 16 juli

Vanochtend staan we weer op in de kou met de wetenschap dat dit onze laatste ochtend in Wolseley is. We krijgen een extra lekker ontbijt met lekkere pannenkoekjes, heerlijk. Wel jammer dat onze vaste ‘toaster’ met zijn lekkere toasts bleef zitten….. Na het ontbijt nog inpakken.

Afscheid ouderen

Ouderencentrum

Dan gaan we vanochtend nog naar de ouderen die dagelijks samen komen in een gemeenschapscentrum. We gaan gezellig tussen hen in zitten en maken een praatje. Het zijn kleurlingen en ze spreken alleen Afrikaans. Ze zingen een aantal liederen en er wordt een verhaal voorgelezen van ‘Japie’, een beetje zielig verhaal. Daarna mochten wij wat over onszelf vertellen. Toen hebben we nog een lied voor hen gezongen om hen te zegenen. In groepjes hebben we nog gesproken over hun noden en daarvoor gebeden. Wat is er toch veel verdriet onder zulke arme mensen en wat zijn ze in die omstandigheden toch diepgelovig. Wij gingen daarna terug naar FCE en de ouderen eten daar nog samen. We hoorden dat het centrum waarschijnlijk moet sluiten omdat er minder giften zijn en de overheid gaat bezuinigen. Erg jammer.

FCE en Haulerwijk

Dan nemen we afscheid van het FCE team in Wolseley, bidden voor elkaar en bedanken hen voor hun liefde en zorg, ook geven we iedereen nog een klein kado. Tot slot een afscheidsgroet en een hug en dan op weg naar Kaapstad.

Pieter en Lukas

We rijden via de spiceroute en Stellenbosch (de oude universiteitsstad) naar Kaapstad. Onderweg zien we eindeloze rijen met druivenstokken en fruitbomen. Dit is een zeer succesvol wijngebied en het gaat er zo te zien goed. We eten onderweg wat en kijken wat rond in een boerderij waar diverse winkeltjes en ambachten zijn gevestigd. Er is ook een leuke speeltuin voor Lukas en de andere grote kids.

Stellenbosch

Moederkerk

Daarna een kort bezoek aan het statige en bijna koloniale Stellenbosch. Prachtig oud, mooie kerken en oude universiteitsgebouwen. Sfeervol, met zeer veel bewakers. Op iedere straathoek. De naam van de grote kerk is de moederkerk.

Daarna naar Kaapstad, het verkeer is erg druk. Files ook hier. Gelukkig komen er veilig aan. Het is hier mooi en gelukkig veel warmer.

Onze groep

Nadat we onze mooie kamers hebben verkend en uitgepakt, eten we lekker Lasagne. Daarna een lekker kopje thee en spelen we spelletjes.

Morgen gaan we Kaapstad verkennen en voor nu welterusten.

2 reacties op “Dinsdag 16 juli

 • 17 juli 2019 at 11:18
  Permalink

  Ik sluit mij helemaal bij Renate aan. Even weer een heerlijk koffiemomentje met jullie blog. En wat een plaatje Pieter en Lukas, geweldig.
  Ondertussen zit er van jullie groep al een mooie foto bij voor op de wereldkaart in de kerk.

  Reageer
 • 17 juli 2019 at 10:19
  Permalink

  Wat een mooie verhalen en foto’s en bijzondere ontmoetingen delen jullie!
  Nog een hele goede tijd in Kaapstad. Geniet van alweer de laatste dagen van jullie reis!!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *