Woensdag 17 juli

Woensdag 17 juli

Vanochtend worden we wakker in het FCE gasthuis in Kaapstad. Heerlijk geslapen in een veel warmer huis. Alleen Pieter is nog steeds wat ziek; darmklachten.

Na een lekker ontbijt op weg naar Kaapstad. De laatste dagen van onze reis zijn wat meer gericht op het bekijken van de omgeving. We gaan in 2 groepen. 1 groep naar het kasteel en 3 musea. De andere groep gaat naar het uitzichtpunt (signal Hill), het strand en de winkeltjes. Het is zeer bewolkt en mistig, dus de bekende zaken zoals de Tafelberg en Robbeneiland (waar Nelson Mandela ruim 25 jaar gevangen heeft gezeten) zijn slecht te zien.

We hebben nog de compagnietuin bezocht, opgezet door VOC voor de bevoorrading van de Nederlandse schepen en de nationale bibliotheek (vergane glorie).

Tenslotte samen gegeten in een Afrikaans restaurant, alwaar we werden verrast door een Afrikaans mannenkoor (voor de belangstellende Peter heeft de cd gekocht). Daarna weer naar huis, het was een mooie dag.

We gaan nu lekker naar bed, welterusten.

Achtereenvolgens: 1. Robbeneiland in de verte, 2. Zuid-Afrikaanse nobelprijs winnaars, 3. Tafelberg in de wolken, 4. Provinciehuis van Kaapstad, 5. Veel dieren in de tuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *