Zaterdag 20 juli

Zaterdag 20 juli

We staan op in de wetenschap dat we vandaag terug naar Nederland vliegen. Apart gevoel na 3 weken Afrika. Het is prachtig weer en we genieten nog even van de zon.

We pakken onze koffers in en wegen ze na. We blijven allemaal onder de 23 kg. Al zitten enkele er dicht tegen aan. Daarna gaan we nog naar het nabij gelegen winkelcentrum, wat laatste koopjes inslaan. Het meeste wordt gekocht bij een fantastische christelijke boekhandel. Nog nooit hebben er zoveel bijbels en gospel cd’s gezien. De prijzen zijn ook veel lager dan in Nederland. Pieter koopt in de uitverkoop een gigantische King James vertaling bijbel (Engelse Statenvertaling) met goud op snee. Deze weegt 3,5 kg en past alleen na veel passen en meten in een koffer. Ineke koopt een nieuwe rolkoffer en moet ook haar best doen om het er in te krijgen.

In de middag gaan we naar het landgoed Vergelegen. Door de Nederlandse gouverneur v.d. Stel op gezet in 1700. Een prachtig landgoed met 300 jaar oude bomen en een uitstekende wijngaard. Je kunt er ook wijn kopen en proeven. V.d. Stel werd in 1706 wegens corruptie gearresteerd en het landgoed werd in 4 delen verkocht. Hij had het opgebouwd met geld van de VOC en heel veel slaven …. niets nieuws onder de zon.

Na nog echt genoten te hebben van de prachtige natuur en omgeving terug naar het guesthouse. Maria schrijft namens de groep in het gastenboek. Nog eten. Pizza en afscheid nemen, dan naar het vliegveld. We vliegen om 23.05 uur en hopen op zondagmorgen om 11.00 uur weer op Schiphol te zijn. We nemen van Bart, Marthe en Lucas afscheid op het vliegveld.

We houden u op de hoogte……?

Afscheid FCE team

Een reactie op “Zaterdag 20 juli

 • 20 juli 2019 at 20:57
  Permalink

  Bedankt voor de blogs,
  wat een avontuur.
  Een goede terugreis!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *