Veilig thuis!

Veilig thuis!

We zijn inmiddels allemaal weer veilig thuis. Rond 14.30 uur in Assen en daarna met familie of vrienden met de auto naar huis. We mogen dankbaar zijn voor een veilige thuisreis. De laatste foto van deze reis in het afscheid van elkaar op Assen station.

Wij willen als afsluiting van onze reis en deze blog nog terugkijken op de afgelopen 3 weken. Allereerst dank aan onze trouwe lezers, mede door uw reacties en medeleven was het een vreugde om de blogs dagelijks te schrijven.

Peter dank voor het dagelijks op de site zetten.
Met grote dankbaarheid kijken we terug. We hadden verwachtingen toen we op pad gingen. Het was best spannend en hoe zou het gaan met zo’n diverse groep?
Malawi was erg bijzonder. Erg aardige en diepgelovige mensen. Ook veel armoede. We zijn zeer warm welkom geheten en steeds gesteund door de FCE staf in Malawi. Wat voelden we er ons thuis en wat was ook de locatie aan ‘lake Malawi’ schitterend. Bijzonder waren ook de bijbelstudies en het gezamenlijke gebed. Het heeft ons geloof opgebouwd. Ook de ontmoetingen in de lokale gemeenschap staan in ons hart gegrift. Ook onze dierenavonturen gaan we niet snel vergeten.

Daarna naar Zuid Afrika, mooi om eindelijk bij Bart, Marthe en Lukas  op bezoek te gaan en een beeld te krijgen bij het zendingswerk dat ze mogen doen. Wat was het koud in Wolseley -juist ook binnen- en wat hebben we een respect gekregen voor het team daar. Wat bijzonder om de mensen in de townships te ontmoeten en wat verdrietig om de soms onmenselijke omstandigheden te zien. Wat was er ook een openheid om elkaar te ontmoeten en voor de mensen en hun noden te bidden. Daarna naar Kaapstad, wat meer ontspanning en wat hebben we veel van dit prachtige land mogen zien. Wat is er ook een bijna onoverbrugbare kloof tussen arm en rijk en tussen ‘zwart’, kleurling en blank. We mogen bidden voor een echte verandering.

Wat zijn we gezegend door de bijzonder warme FCE zendelingen en door Bart, Marthe en natuurlijk kleine Lukas.
Het heeft ons persoonlijk geloof verrijkt, we hebben God op een bijzondere manier zien werken en we hebben Hem beter leren kennen.
We hebben ook ervaren dat we soms veel te weinig op God vertrouwen en ons geloof veel meer diepgang mag hebben. We hebben een grote God en een geweldige boodschap en zegen voor deze wereld. Laten we dat dan ook durven delen.

Dankbaar zijn we ook voor de 1240 euro die we -dankzij uw steun- hebben mogen doorgeven om zaden te kopen voor de kleine boeren in het overstroomde gebied. Het geld is inmiddels overgemaakt en we zullen nog verslag doen over de besteding van het geld.

Ook gaan we nog een avond organiseren om onze reiservaringen te delen, iedereen van harte welkom.
Nogmaals dank voor uw medeleven en gebed.

Klaas, Jetty, Janny, Peter, Ineke, Pieter, Tabitha, Maria en Arie.

4 reacties op “Veilig thuis!

 • 22 juli 2019 at 16:00
  Permalink

  Fijn dat jullie allemaal weer thuis zijn. En dat wij mee konden lezen van jullie belevenissen.
  Prachtig!

  Reageer
 • 21 juli 2019 at 23:45
  Permalink

  Goed om te lezen dat jullie weer veilig thuis zijn. Welkom. Dat wordt vast wel even wennen na zo’n veelbewogen reis. Prachtige herinneringen en veel onvergetelijke indrukken denk ik. Ook wij zien uit naar jullie speciale avond hierover. Dank voor jullie blog, wij hebben ervan genoten en zullen het missen. Nu eerst maar even lekker bijkomen in je eigen huisje.

  Reageer
 • 21 juli 2019 at 22:01
  Permalink

  Wat fijn dat jullie veilig thuis zijn en jullie je zo verbonden voelden met Malawi en ZA, de bevolking, fce mensen, de natuur, maar vooral God. En dat jullie dit delen met de gemeente. Dank jullie allen en Arie voor de waardevolle blogs. Ik moet er een beetje van afkicken, maar ik zie uit naar jullie Afrikaavond.

  Reageer
  • 21 juli 2019 at 22:21
   Permalink

   wat fijn dat jullie weer veilig thuis zijn ik was elke dag weer nieuwsgierig naar jullie belevenissen ik zal het missen dank voor het delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *