Groothuisbezoek

Net als in veel gemeenten organiseert de Protestantse Gemeente Haulerwijk-Waskemeer jaarlijks in het winterseizoen een serie groothuisbezoeken.
De gemeenteleden worden uitgenodigd om eenmalig in kleine groepen bij elkaar te komen en zo elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over het thema. Dit kan op een ochtend/middag/avond plaatsvinden en de groep is niett groter dan 12 personen in een huiskamer.

Dit jaar, seizoen 2017-2018 is het thema: Kerkproeverij, een open huis.  Na afronding volgt 21 januari 2018 een viering waarbij men gasten mee vraagt die niet gewend zijn naar een kerk te gaan. We hopen deze ochtend een gastvrij en open huis te bieden en samen met vele gasten te vieren dat God mensen zoekt en op hen wacht. De ideeën voor deze speciale viering zijn aangedragen tijdens onze groothuisbezoeken. Zo leren we een missionaire gemeente te zijn.

Op het groothuisbezoek ontmoeten mensen elkaar in informele sfeer. De gesprekken worden in de regel gehouden bij één van de gemeenteleden thuis, een ‘huiskamergesprek’ dus. De laatste jaren is er ook de mogelijkheid om te schilderen rond het thema en daarna met elkaar de inzichten te delen. Ook is er de optie de gesprekken met een maaltijd te beginnen, of in de Bining bijeen te komen als dat de voorkeur heeft. De gesprekken worden voorbereid door een paar ouderlingen en meestal rond het gekozen Jaarthema. We delen met elkaar iets van ons leven, onze gedachten, ervaringen en geloof.
Het groothuisbezoek haakt aan bij drie belangrijke elementen van gemeentezijn: ontmoeting, bezinning en pastoraat.

U krijgt begin van het seizoen een uitnodiging via uw wijkteam.