Donderdag 18 juli

Donderdag 18 juli

Onze tweede dag in Kaapstad begint met regen en storm. Ondanks dat hadden we prima geslapen en was ook Pieter aan de beterende hand. Het is vandaag Mandela-dag. Het is ieders opdracht vandaag 67 minuten goede dingen te doen voor je naaste. Zet hem op ?!

Na een lekker ontbijt, met een knapperend haardvuur, gaan we op weg naar Hermanus. Een baai zuid oostelijk van Kaapstad, bekend voor de walvistrek. Zodra we over de bergruggen zijn knapt het weer op. Van de regenbuien naar scherp zonlicht, voort vliegende wolken en een harde warme wind. We zien nog een prachtige regenboog, een knipoog van boven?
In Hermanus zien we prachtige panorama’s en grote golven. Uiteindelijk zien we 1 keer de rugvin van een walvis…..gelukkig zien we wel Kaapse klipdassen (soort grote marmotten). Geniet u van de mooie foto’s en vergezichten. De familie Piet bleek al over een eigen klif te beschikken…..het kan verkeren.

Na de walvissen zoektocht eten we wat in een klein Iers restaurantje, lekker ‘usual suspect’ namelijk fish en chips.

Iers eten…

Zoek de pinguïns

Daarna via de mooie Kaapse kustweg terug. Hier worden veel promotiefilms voor nieuwe auto’s gemaakt. Wederom een uitstekende weg (doet niet onder voor Fryslân) en een prachtig uitzicht op de bergen en de zee. Onderweg kijken we ook nog even naar de pinguïns, uiteindelijk zien we er 4. Het pad naar de kolonie is afgesloten.

Nog een ijsje en op weg naar het guesthouse. We nemen een ijsje mee voor Jetty die achter is gebleven om quality tijd door te brengen met haar kleinzoon Lukas.

Opvallend is het grote contrast tussen de prachtige huizen en de grote arme townships. Wat geeft dit een spanning in dit mooie land. We hebben nog wat tijd vrij en dan het avondeten echt Afrikaans; bobotie(rijst en een gehakt/ei saus). Daarna doen we spelletjes, beverbende en Qwixx. Bij enkele komen ongedachte kanten van de persoonlijkheid boven……?. De openhaard brandt lekker en opgewarmd gaan we weer naar bed.

Weltrusten en tot morgen.

5 reacties op “Donderdag 18 juli

 • 19 juli 2019 at 21:03
  Permalink

  Leuk om mee te lezen van jullie reis. Een goede reis terug.

  Reageer
 • 19 juli 2019 at 15:00
  Permalink

  Bedankt dat we mee mochten genieten van deze bijzonder prachtige reis. Goede vlucht en welkom in ons eigen landje.

  Reageer
 • 19 juli 2019 at 07:52
  Permalink

  Genoten van de mooie blogs.
  Goede reis naar huis.

  Reageer
 • 19 juli 2019 at 07:34
  Permalink

  Wat een geweldige reis ! Prachtige blogs waar ik elke dag ( en met mij heel veel anderen) ontzettend van geniet! Bedankt! Een hele goede thuisreis gewenst!

  Reageer
 • 18 juli 2019 at 22:22
  Permalink

  wel spannend de laatste dagen denk ik geniet ervan

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *