De Bining in de steigers

Op 28 september j.l. is een start gemaakt met het uitruimen, schoonmaken, aanpassen en opknappen van de Bining. Met behulp van een grote groep enthousiaste vrijwilligers wordt in krap 4 weken tijd de kerk aangepast naar de eisen en wensen zoals we tijdens de gemeenteavonden met elkaar hebben afgesproken.

De kerk is leeggehaald zodat er werkruimte ontstond om de wanden en plafond grondig te reinigen en te schilderen(alleen wanden en kozijnen). Inmiddels is de preekstoel vakkundig van de wand verwijderd en in opslag geplaatst.  Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan om het podium te verhogen en vergroten. Ondertussen zijn er honderden meters kabels gelegd, nodig voor alle nieuwe apparatuur.  

Omdat de kerk nu leeg is wordt het eerdere idee om de verwarmingsinstallatie te vervangen (deze was inmiddels 18 jaar oud) ook uitgevoerd. Dit was eigenlijk een activiteit wat al langer op het verlanglijstje stond en onder de post ‘groot onderhoud’ valt.

Hoewel er nog wel een en ander gebeuren moet kunnen we zeggen dat we goed op schema liggen en u zeer waarschijnlijk op 3 november a.s. de vernieuwde Bining kunt komen bewonderen.