Kloosterweekend 2018… én 2019!

Het laatste weekend van januari zijn we weer met een groepje naar de Abdij van Egmond- Binnen gereden om het kloosterleven daar mee te maken met de monniken die leven volgens de orde van de Benedictijnen. Dit keer waren we met z’n tienen, omdat er twee wegens ziekte moesten afzeggen. Het was een rustige groep die vele indrukken opdeed. Want of je nu vaker geweest bent of voor het eerst, het blijft een bijzondere ervaring.

De zes vieringen op een dag geven het ritme van de getijden aan. Daarnaast waren er vele boeiende gesprekken en gedachten. Door het eten in stilte en de rust op de eigen kamers kon er intenser gevoeld en nagedacht worden. Des te meer oog krijg je voor het kostbare van de kleine dingen; je zintuigen openen zich op een andere manier. God laat Zich vinden!

Er is ook gewandeld, maar dit keer niet aan zee. We hebben een uitgebreide excursie meegedaan op de zaterdagmiddag, waarbij we ook het PKN-kerkje vlak naast de abdij konden bekijken. Hier achter heeft de oorspronkelijke kloosterkerk (rond het jaar 800) gestaan en zijn oude graven gevonden. Op die plek troffen we nu een broeder van 93 jaar aan, die daar ’t liefst de hele dag in zijn hutje vertoeft, uitkijkend over de velden.

Zowel in de uitgebreid gesorteerde boekwinkel op het terrein als tijdens de excursie konden we heel veel informatie opdoen, van hoe mensen God zoeken en leven met Hem.
Door even deel uit te maken van deze gastvrije gemeenschap raakt het geloof dikwijls opnieuw met zijn zonnestralen recht in het hart. Bovendien konden we in onze eigen gastenrefter met elkaar reflecteren of gezellig bijpraten, evalueren en God danken.

Ook hebben we weer een eigen zangmoment voor ons groepje belegd in de grote kerk waarbij Jannie Oostingh ons op het orgeltje begeleidde. Sommigen van deze groep willen volgend jaar wel weer mee!:) Maar nieuwe aanmeldingen gaan voor.
Voor het laatste weekend van januari 2019 heb ik alvast 10 plaatsen laten vastleggen. Van 25-27 januari 2019 kunt u en jij ook mee! Het weekend kost 100,- en de reiskosten delen we.

Op de mooie website van de broeders vind je veel meer informatie en foto’s(abdijvanegmond.nl). Denk er vast over na en meld je daarna snel aan, want vol=vol!!

ds. Ineke van den Beukel  dsvdbeukel@pknhaulerwijkwaskemeer.nl